Oletko koskaan ajatellut, miksi koiraporukat on niin riitaisia? 

Nuorena kouluttajan planttuna eräs kokenut miespuolinen kouluttaja neuvoi minua: 

”Voit haukkua minua. Voit puhua pahaa vaimostani. Voit sättiä lapsiani. Mutta jos arvostelet koiraani millään tavalla, nirtsin sinut!” Leikkiähän tuo oli, mutta kuten aina, vitsi ei ole hyvä, jos siinä ei piilisi totuuden siemen. Mielestäni tuo vanha vitsi kuvaa tilannetta äärimmäisen hyvin. Tänä päivänä olen myös oppinut ymmärtämään miksi.

Kysymys ei todellakaan ole siitä, että et rakastaisi tai välittäisi vaimostasi tai lapsistasi. Kysymys ei ole edes siitä, että välittäisit koirastasi enemmän kuin heistä. Kysymys on vain siitä, että ET HYVÄKSY ITSEÄSI sellaisena kuin olet. 

Oletko yrittänyt muuttaa maailmaa ympärilläsi?

Maailma ympärilläsi peilaa koko ajan sinulle itseäsi. Jos uskallat katsoa tuohon peiliin, näet, miten voit kehittää itseäsi ja muuttua juuri sellaiseksi ihmiseksi kuin olet aina halunnut. Ja niin paljon kuin olet aiemmin yrittänyt maailmaa ympärilläsi muuttaa, huomaat samalla, että sekin muuttuu. Vain sillä että kiinnititkin huomiota itseesi. 

Olet koiraihmisenä etuoikeutettu. Sinulla on oma henkilökohtainen peili käytössäsi 24/7. Koirasi peilaa sinulle niitä asioita, jotka muuttamalla itsessäsi muutat maailmaa ympärilläsi. 

Niin kauan kuin et hyväksy itseäsi sellaisena kuin olet, yrität muuttaa maailmaa ympärilläsi. Mutta sitä ei voi muuttaa muuta kuin muuttamalla itseäsi. Kun opit hyväksymään itsesi, maailma ympärilläsi muuttuu eikä se enää ärsytä sinua. Sillä se ärsytys on lopulta sinussa itsessäsi. 

Koiran hyvinvoinnin takana on sinun oma hyvinvointisi

Tiedäthän, että koiran hyvinvoinnin takana on lopulta sinun oma hyvinvointisi? Sen takana taas aivan viimeisenä on aina itsensä hyväksyminen.  

Koirat ovat asiakkailleni aivan kaikki kaikessa, ja he ovat valmiita tekemään kaikkensa koiran hyvinvointia parantaakseen. Se on tietysti aivan ihana asia. Mutta myös jokainen, joka on uskaltanut kääntää katseensa itseensä, on huomannut, miten koirien käytös ja hyvinvointi muuttuu pelkästään omaa itseään muuttamalla. Koirat ovat terveempiä, rauhallisempia ja näyttävät paljon onnellisemmilta.

Ajatuksensa voi muuttaa

Niin moni ihminen on minulle sanonut, että ei sille voi mitään, ettei voi hyväksyä itseään. Tai että kymmeniä vuosia vanhoja ajatuksiaan ja tunteitaan ei voi muuttaa. Alkuun voi tuntua, että tilanne on toivoton ja että ASIALLE EI VOI MITÄÄN. Mutta sille voi paljonkin! Elämänsä voi muuttaa koska tahansa juuri sellaiseksi kuin haluaa! En uskaltaisi sanoa tätä ääneen, ellen olisi sitä itse kokenut. Omien kokemusteni kautta voin sanoa, että jokainen, joka haluaa, voi muuttaa elämänsä suunnan haluamakseen.  

Ehkä ajattelet, ettei vanhoille ajatuksilleen voi mitään. Kyse on vain siitä, ettei sinulla ole silloin työkaluja. Niitä on kuitenkin tarjolla enemmän kuin tarpeeksi! Mistä sitten etsiä? Voit vaikka aloittaa oppaastani ”Hyväksytkö sinä itsesi?” Siinä kerron sinulle lyhyesti, miksi itsensä hyväksyminen on niin tärkeää. Samalla saat muutaman ajatuksen, miten itseään voi lähteä helposti muuttamaan. Voit tilata oman oppaasi tästä https://canis-sanus.newzenler.com/f/tilaa-ilmainen-opas . Hyväksyt samalla Canis Sanus uutiskirjeen tilaamisen. Tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa kirjeessä olevasta linkistä.

Olen kirjoittanut pidemmän artikkelin, mitä on oma voima. Jos aihe kiinnostaa sinua, olet enemmän kuin tervetullut Koiraihmisen omaan OMAN VOIMAN valmennukseen.

Jaa teksti
Facebookmail