Palvelut

Koirahieronta
– Hoito voi sisältää mm. jäsenkorjausta, hierontaa, faskiamanipulaatiota tai akupunktiota.

– Hoidon kesto 45 – 60 min.

– Tuodessasi koiran hoitoon sinun ei tarvitse tietää, mikä hoito sille pitää varata. Hoito on aina kokonaisuus, jossa tehdään se, mitä koira sillä hetkellä tarvitsee.

Akupunktio
– Hoidon kesto 45 – 60 min.

– Akupunktioajan voit varata sekä koiralle että omistajalle.

– Elimistöä tasapainottava akupunktio perustuu vuosituhansia vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen.

– Akupunktiolla voidaan helpottaa mm. monenlaisia kiputiloja. Pitkään jatkuneessa hoidossa joskus juuri akupunktio antaa sysäyksen lopulliseen toipumiseen.

Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. iho-ongelmia. Kuva: Riina Timonen

Energiahoito

– Hoidon kesto eläimelle 45 – 60 min., omistajalle n. 75 min.

Mitä on energiahoito?

Energiahoidossa minä hoitajana aktivoin hoidettavan omaa tiedostamatonta hermostoa. Tässä hyödynnetään kvanttifysiikkaa, jonka keinoin hoidossa tapahtuvat asiat ovat todistettavissa myös tieteellisesti. Voimme sanoa, että keho siis itse parantaa itsensä, hoitaja vain aktivoi tuon hermoston osan, jonka toimintaan emme millään tavalla pysty itse tietoisella mielellä vaikuttamaan.

Energiahoitoa on tehty kaikissa kulttuureissa tuhansia vuosia. Sen avulla voidaan parantaa kaikkia vaivoja, niin fyysisiä kuin henkisiäkin, lievästä vakavaan – myös erittäin vakavaan. Energiahoito voi auttaa esim.
• kehon fyysisiin vaivoihin, kipuihin ja sairauksiin.
• akuutteihin ja vanhoihin fyysisiin traumoihin.
• henkisiin ongelmiin. Masennus, fobiat, uskomukset, pelot, henkiset traumat ovat suhteellisen helposti hoidettavissa energiahoidon tekniikoilla.

Energiahoidossa on monia tekniikoita, joita suinkaan kaikkia ei käytetä samalla kertaa. Hoito voi keskittyä esim. pelkän fyysisen kehon hoitoon. Mutta sen lisäksi voidaan hoitaa ns. energiakehoa. Kun halutaan päästä entistä parempiin ja pitkävaikutteisempiin hoitotuloksiin, kannattaa hoidossa pureutua myös tunnekehon hoitoon.

Tunnekehon hoidosta voitaisiin käyttää nimitystä psykologinen akupunktio. Kuten kaikki muukin, tunteetkin ovat vain energiaa, biosähköistä varausta hermostossa. Negatiiviset tunteet varastoituvat kehoon ja aiheuttavat siellä tukoksia. Kiinalainen lääketiede opettaakin, että tukos = kipu ja kipu = tukos. Kiinalaisesta lääketieteestä tuttuja meridiaaneja eli energiakanavia hyödyntäen tukokset saadaan pois kehosta. Tunnekehon hoidossa ei käytetä neuloja, vaan kanavan pisteitä naputellaan erittäin kevyesti, jolloin kanava avautuu ja tunne tai oire voi poistua. Kun esim. tunne on saatu hoidettua kokonaan pois kehosta, sitä ei enää tunne eikä se tunne enää sairastuta ihmistä. Monisyiset ongelmat voivat vaatia monia hoitokertoja, mutta selkeitä ongelmia voidaan hoitaa jopa yhdellä hoitokerralla. Esim. sotilaiden sodan aikana kokemat kauhukokemukset ovat erittäin vakavia ja pahasti traumatisoivia, jopa täysin invalidisoivia. Yhdellä sotilaalla voi olla sodan ajalta jopa satoja traumatisoivia muistoja. Kuitenkin nämä muistot on helppo poistaa muutamalla hoitokerralla, sillä ne ovat hyvin paljon toistensa kaltaisia, ja reagoivat hoitoon nopeasti. Keho tavallaan niputtaa samankaltaisia kokemuksia, ja silloin nämä lähtevät myös nippuina pois kehosta, jolloin hoito on nopeaa. Esim. lapsuudessa saatu trauma, voi olla myös helppo poistaa, jos se on yksittäinen kipeä tapahtuma. Mutta esim. heikkoon itsetuntoon liittyy niin paljon kokemuksia elämän varrelta, että sitä on jo vaikeampi hoitaa. Heikko itsetuntokin kuitenkin paranee pikkuhiljaa, kun sitä lähdetään hoitamaan yksittäisten muistojen ja tunteiden kautta.

Energiahoitoa voidaan antaa tehokkaasti sekä ns. lähihoitona että kaukohoitona. Kaukohoidossa yhteys muodostetaan Skypen tai Zoomin välityksellä, jolloin voit keskustella hoitajan kanssa samaan aikaan, kun makaat esim. kotisohvalla. Hoidon aikana hoitaja saattaa pyytää sinua seisomaan tai menemään makuullesi aivan kuten lähihoidossakin.

Kaukokohoito sopii myös eläimille. Erityisen hyvin tästä hoitomuodosta hyötyvät arat eläimet, jotka eivät halua antaa kenenkään koskea heihin tai jotka stressaantuvat kuljetuksesta (esim. monet kissat).

Miksi hoidan myös ihmisiä?
Vuosia sitten sanoin, että hoidan vain eläimiä. Eläimet ovat edelleen pääsääntöinen kohderyhmäni. Totuus on kuitenkin se, että eläin peilaa yllättävällä tavalla omistajaansa. Usein minulla on tilanteita, joissa eläimen hoito ei etene ennen kuin hoidan myös sen omistajaa.

Mitä enemmän olen tutkinut itseäni ja itseni hoitamista, sitä enemmän olen kiinnostunut ihmisten hoitamisesta. Vasta ymmärtämällä ihmistä, voi ymmärtää parasta ystäväänsä. Vaikka koira ei ajattele ihmisen tavoin, sillä on tunteet. Kaikki samat perustunteet kuin ihmiselläkin. Myös koiralla tunteet vaikuttavat sen kehoon ja hyvinvointiin. Ja paitsi sen omat tunteet, myös omistajan tunteet. Koirat eivät muistuta omistajiaan pelkästään ulkoisesti!

Seuraa Canis Sanuksen tapahtumia myös
Facebook